Pozrite sa na náš prehľad zloženia jednotlivých nápojov.

Veľmi často sa nás pýtate na zloženie vášho obľúbeného nápoja z nášho automatu, a ako je to s cukrom a jeho reguláciou. Je možné ho pridať alebo ubrať? A keď si cukor uberiem, prečo je nápoj stále sladký? Máme pre vás jednoduchú nápovedu.

Nižšie nájdete obrázkový prehľad. Po nabehnutí myšou na konkrétny obrázok/kelímok sa vám zobrazia nutričné ​​hodnoty a či nápoj obsahuje kofeín. Pokiaľ je na obrázku (v kelímku) zobrazený aj nápis CUKOR, znamená to, že cukor sa do nápoja pridáva zo samostatného zásobníka vo vnútri automatu. Miešanie nápojov je totiž veda a náš tím odborníkov si na každom nápoji dáva starostlivo záležať. Aby chutila káva rovnako v Bratislave tak aj v Košiciach , má každý nápoj svoju receptúru, tzn. je presne dané, koľko a aké suroviny sa má z daného zásobníka odsypať. Ale vráťme sa späť k cukru.

Pokiaľ teda vidíte nižšie na obrázku nápis CUKOR, môžete jeho množstvo v nápoji ovplyvniť práve tlačidlami na automate +cukor alebo –cukor. Tým totiž automatu dáte signál, že zo zásobníka s cukrom má odsypať viac alebo menej suroviny.

POZOR – pri samotnom nákupe v automate musíte cukor uberať alebo pridávať len v momente PO vhodení mincí a PRED stlačením tlačidla s nápojom.

Deli „kávomilovníci“ určite už spoznali, že rovnakou nápovedou je nápis CUKOR aj na samotnom tlačidle nápoja na automate.

Aby to však nebolo také jednoduché, má to jeden veľký HÁČIK. Pokiaľ si totiž dávate nápoj, ktorý obsahuje čokoládu (tzn. všetky kakaové nápoje, biele čokolády, cafe+co,…) alebo ochutená cappuccina, nikdy nebudete mať nesladký nápoj. Cukor je totiž obsiahnutý v tejto zmesi a ubrať ho nemožno vôbec.

Veríme, že teraz sa z Vás stali ozajstní odborníci na naše nápoje, a keby náhodou, tak nám napíšte na info@delikomat.sk a my vám radi odpovieme.

Dobrú chuť a užite si svoj deň #My perfect break.